Gratis fragt på køb over 900,-
1-2 dags levering
Funktionelt dansk design
14 dages fortrydelsesret

Vigtig info og opstart:

Når det kommer til køkkenredskaber i træ og bambus, er det vigtigt med den helt rette pleje, med Ollimako´s skærebrætsolie sikre du dig, at dine redskaber holder sig pæne og brugbare i længere tid.

Træskærebræt i bøg eller eg bliver fra fabrikken slebet og dyppet i vand, så træfibrene rejser sig og derefter tørret og slebet igen. Efterfølgende blive brætterne olieret 2 gange med 18-20 timers mellemrum og da det er et naturmateriale vil træet stadig rejse sig en smule efter det er taget i brug og vasket, det er helt naturligt.

Brug og vask brættet, tør ikke produktet med et viskestykke, da dette kan blive misfarvet af især egetræ – brug i stedet køkkenrulle. Lad det lufttørre og slib træskærebrættet med medfølgende svamp og oliere efterfølgende træskærebrættet med olien som er vedlagt, brug samme svamp til at massere olien ind i brættet. Efter ca. 15 min. tør overskydende olie af med fnugfri klud (svampen kan genbruges). Ollimako`s plejeolie er godkendt til fødevarekontakt.

Bambus skærebræt suger som sådan ikke olie, men olien giver en vandafvisende overflade, fremhæver den naturlige farve og glød, samt hindre udtørring og brættet skal være rent og tørt før oliebehandling. Olien påføres med en fnugfri klud eller pensel på alle flader og overskydende olie fjernes med fnugfri klud.

Dagligt brug og vask:

Til dagligt er det vigtigt at vaske brættet med varmt vand og sæbe, men husk altid at vaske brættet på begge sider og det er ligeledes meget vigtigt, at tørre brættet efter vask med et viskestykke og så lade det lufttørre i fadet eller stil det op ad en væg så det får luft hele vejen rundt, dermed undgår man at det bliver skævt og slår sig.

Vedligehold med olie:

Lad ikke skærebrættet tørre for meget ud, da det så nemmere slår revner og bliver skævt, plej det derfor med jævne mellemrum med egnet olie. Brug ikke almindelig vegetabilsk olie, da den kan blive harsk.

Oliere brættet på alle sider og kanter med godkendt olie, lad det suge i ca. 15 minutter og tør derefter overskydende olie af. Om nødvendigt gentag processen.

Vent ca. et døgn med at vaske brættet efter oliering så mest muligt olie er trukket ind i træet.

OBS:

Læg aldrig skærebrættet i blød!

Kom aldrig skærebrættet i opvaskemaskine!